5 tips för riktigt bra belysning

Bra belysning gör känslan i hemmet eller på kontoret så mycket bättre. Med en genomtänkt ljussättning kan du skapa precis den stämning du vill ha, och anpassa funktionen efter årstid och behov. Här är 5 fina belysningstips från våra inredare!

1. Hur sprider lampan ljuset?
En skärm i opalglas släpper igenom ljus och ger ett mjukt sken, en skärm i lackerad aluminium släpper inte igenom ljus och ger ofta en mer riktad belysning. Om du till exempel har ett långt matbord kanske du behöver två stycken taklampor för att sprida ljuset jämnt över bordsytan.

2. Vad är lampans funktion?
En läslampa behöver ha ett riktat, kallare ljus. Om det istället är för att få ljus i en större del av rummet är det bra med en lampa som ger ljus åt alla håll, dessutom gärna bländfri. Titta på funktionen först och håll fast vid det när du väljer lampa.

3. Hur blir helheten i rummet?
Ett rum kan behöva rätt ljus för många olika tillfällen: äta, läsa, leka, umgås, titta på tv... Då behövs det olika typer av lampor som kompletterar varandra. Gå igenom vad rummet används till och vilka delar som behöver ljus till vad.

4. Finns dimmerfunktion?
Ett plus för bra stämningsbelysning är att lampan går att dimra. Med en dimmer på lampan blir det mycket enklare att ställa in ljuset precis så som du vill ha det.

5. Lys upp detaljerna!
Kanske har du en favorit-tavla, en maffig växt eller en trevlig inredningsdetalj som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Kombinera med en lampa och resultatet kan bli slående vackert. Du kan även ställa en dekorativ lampa på ett eget litet bord tillsammans med en vas eller en ljuslykta, för att skapa en fin hörna som lyser upp. 

3 tips för rätt förvaring

Rätt förvaring gör livet så mycket enklare. Se över dina förvaringsmöjligheter och få en smidigare vardag med dessa tips!

1. Hur stor plats tar förvaringen - egentligen?
Det kanske verkar självklart, men tänk på hur mycket svängrum du har kvar när en lucka är öppen. När du vill ha skåp eller lådor nertill på förvaringsmöbeln behöver du ha tillräckligt med plats för att bekvämt sitta på huk eller böja sig ner när en lucka eller låda ska öppnas.

2. Kan förvaringen anpassas över tid?
När behoven i hemmet förändras är det ett plus om förvaringen kan byggas på, byggas om eller flyttas för att uppfylla de nya behoven. String och Montana är exempel på modulsystem där du enkelt kan komplettera eller bygga om delarna.

3. Skräddarsy detaljerna
Vill du ha inbyggda lampor, plats för kablar eller visa upp vackra inredningsdetaljer? Vi har förvaringssystem med glasluckor, öppna hyllor, lådor. Montanas system kan du dessutom få i 42 olika färger för att passa just dig.  

Kom gärna in till oss eller maila oss med måtten du behöver förvaringen till, så ritar vi upp en lösning som passar din yta och dina behov. 

 

Inredningsgalleriet

042-142505

Kanongatan 155, Väla Norra, Helsingborg

©2020 Inredningsgalleriet