att inreda din bostad och skapa stämning

Inredning är så mycket mer än att sätta ihop några fina möbler och välja rätt färg på sofftyget. Det är att skapa en känsla, ett hem att trivas i och något som känns bra över tid. Vi tycker att en bra inredning ska tåla att man lever i den, med möbler och belysning som passar just dig och dina behov. Till vårt sortiment väljer vi produkter som är hållbara i längden, som är tidlöst vackra och som ofta kan anpassas med olika tyger, träslag eller läder så att du får det du vill ha. Vi guidar dig genom möbelvärldens alla val. 

5 tips för bra belysning från våra inredare

Bra belysning gör känslan i hemmet eller på kontoret så mycket bättre. Med en genomtänkt ljussättning kan du skapa precis den stämning du vill ha, och anpassa funktionen efter årstid och behov. Här är 5 fina belysningstips från våra inredare!

Tänk på detta när du ska välja belysning:

1. Hur sprider lampan ljuset?
En skärm i opalglas släpper igenom ljus och ger ett mjukt sken, en skärm i lackerad aluminium släpper inte igenom ljus och ger ofta en mer riktad belysning. Om du till exempel har ett långt matbord kanske du behöver två stycken taklampor för att sprida ljuset jämnt över bordsytan.

2. Vad är lampans funktion?
En läslampa behöver ha ett riktat, kallare ljus. Om det istället är för att få ljus i en större del av rummet är det bra med en lampa som ger ljus åt alla håll, dessutom gärna bländfri. Titta på funktionen först och håll fast vid det när du väljer lampa.

3. Hur blir helheten i rummet?
Ett rum kan behöva rätt ljus för många olika tillfällen: äta, läsa, leka, umgås, titta på tv... Då behövs det olika typer av lampor som kompletterar varandra. Gå igenom vad rummet används till och vilka delar som behöver ljus till vad.

4. Finns dimmerfunktion?
Ett plus för bra stämningsbelysning är att lampan går att dimra. Med en dimmer på lampan blir det mycket enklare att ställa in ljuset precis så som du vill ha det.

5. Lys upp detaljerna!
Kanske har du en favorit-tavla, en maffig växt eller en trevlig inredningsdetalj som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Kombinera med en lampa och resultatet kan bli slående vackert. Du kan även ställa en dekorativ lampa på ett eget litet bord tillsammans med en vas eller en ljuslykta, för att skapa en fin hörna som lyser upp. 

louis poulsen aj lampa
foscarini buds bordslampa