Här får du tips på hur du kan sköta om din inredning så att den håller längre. Ge dina kvalitetsmöbler rätt omvårdnad med våra tips!

Tygmöbler: fåtöljer, soffor, puffar etc.

Dammsug dina möbler i tyg regelbundet med ett mjukt borstmunstycke. Dammsug över hela tyget kors och tvärs, så att du får upp allt damm och alla smutspartiklar som samlats i tygets fibrer. Gärna en gång i veckan, men allt är bättre än inget...

För svåra fläckar - kika in hos Leathermaster och använd deras problemlösare. Fyll i material, typ av fläck och problem, så får du en enkel lösning. Vi har fläckborttagning för textil i butiken.

Läder

Tekniskt läder: Behandlat för att motstå kraftigt slitage. Lättast att rengöra av de olika lädertyperna.

Semianilin: Mjukt men tåligare än anilinläder, en bred färgskala.

Anilin: Lättast ytbehandling, känsligare för slitage men otroligt mjukt och följsamt. Naturliga variationer på lädrets yta.

Nubuck: Ett slipat läder med yta mjuk som sammet. Här krävs speciell rengöring, se till att de medel du använder är anpassade för nubuck. Nubuck Cleaner från Leathermaster är ett exempel, finns i vår butik.

Dammsug hela möbeln med ett mjukt borstmunstycke. Rengör lädret med Soft Cleaner i mjuka rörelser och låt torka. Använd därefter Leather Protection för att skydda och mjukgöra lädret. Nubuck behöver speciella produkter för både rengöring och impregnering, läs mer här. Var extra noga vid områden som armstöd och nackstöd. Behandla hela möbeln, även baksidan. Läder som utsätts för värme, temperaturförändringar och solljus behöver extra mycket omvårdnad.

Marmor

Marmor är en relativt porös sten som är känslig för fläckar och repor. Marmor finns i olika färger och man kan aldrig på förhand veta hur just din marmorskiva kommer att se ut vid en beställning. Det är också charmen med denna sten - varje produkt är unik!

Torka alltid upp vätskor som spillts direkt med en mjuk trasa För att rengöra, använd milt såpvatten på en mjuk trasa Dra inte ljusstakar, fat eller liknande över marmorskivan då det kan bli repor Behandla ytan med marmorolja flera gånger om året

Corian®

DuPont Corian är ett konstgjort material som är hållbart, vackert och lätt att sköta. Corian används bland annat till bordsskivor och bänkskivor i kök.

Använd en mjuk trasa och såpvatten för daglig rengöring.

 Använd alltid underlägg till kastruller, stekpannor och annat som är varmt.